Na de rustige dag van gisteren slapen we uit tot circa 10 uur. Hierna wandelen we het stadje in om deze te verkennen. Het is circa 15 minuten lopen naar de stad en met onderweg diverse boulangiers alwaar we een ontbijt halen (lekkere broodjes) en een kiosk alwaar we thee kunnen drinken. In de stad bekijken we als eerste het historische centrum waarbij de borden langs de route natuurlijk alleen in het Frans zijn! Er is met name een oude burcht met mooi uitzicht over de stad. Hierna tijd voor een kopje koffie in een partisserie en dus natuurlijk met een taartje erbij! Vervolgens bekijken we de kerk (Notre-Dame) en de Jardin des plantes (botanische tuin). Met name deze gratis te bezoeken tuin is erg leuk en heeft een mooi uitzichtpunt op Mont St Michel. Daarna hadden we eigenlijk alles gezien en namen we in het centrum een belegd stokbroodje met ham en emmentaler kaas met een choco koek en een drankje voor 3 euro 90 en we besloten daarna terug te gaan naar het hotel. Het weer was overigens bijzonder lekker, geen jas nodig, zonnetje erbij, niets te klagen dus. Omstreeks 14:30 waren we weer in het hotel en we bespraken wat verder te gaan doen. Opties waren: A: niets doen en in het hotel blijven, B: iets gaan bekijken. Het werd B. De kaarten en de boekjes werden geraadpleegd en onze keus viel op Cancale en de daarboven liggende pointe du Grouin. Dit was circa 1 uur rijden en we waren dus omstreeks 16 uur ter plekke. Het was er druk maar we vonden gelukkig snel een parkeerplek strak naast een helling aan de kant van Ruth. Het uitzicht was weer mooi en we wandelden daar circa 1 uur. Daarna reden we naar het centrum van Cancale om hier rond te kijken. Het dorpje had natuurlijk een kerk en daarnaast een terras met koffie en ook een mooi pad met uitzicht op de inmiddels drooggevallen zeebodem waarop mijn oesters teelde. Omstreeks 18 uur reden we weer langs de kust richting het hotel. We hadden na de Fruit de Mer lunch gisteren onze zinnen gezet op een diner met Fruit de Mer. Op de heenweg voldoende gezien dus dat moest geen probleem zijn. Bij het eerste restaurant zijn we gestopt. Dit bleek naast restaurant met name gericht op het vers verkopen van de schaaldieren, leuk om te zien overigens.
We gingen dus zitten en dachten van de kaart te kunnen bestellen. Dit werkte anders, je moest zelf de schaaldieren uitzoeken en die werden dan na afrekenen klaargemaakt voor je. Maar als je geen expert bent in wat lekker is, wat kies je dan? En daarnaast hoe leg je dit in het Frans uit? We besloten een ander restaurant te zoeken. Langs de weg vonden we nog zo'n verkooppunt zonder eetgelegenheid en daarna 1 met eetgelegenheid die er ook gezellig uit zag. Deze was echter aan het opruimen en hier konden we dus niet terecht. We reden door en kwamen in het dorpje Hierel. Hier vonden we 1 restaurant die naast crepes (pannenkoeken) ook mosselen serveerde. Dit werd het dus. Ruth bestelde Moules Normandes en ik Brouchette de St Jacques sauce bretonne. Beide gerechten waren erg lekker. Na een kleine toetje reden we in het donker weg naar het hotel. Onderweg opperde Ruth dat Mont St Michel in het donker wel mooi verlicht zou zijn. Dit moest dus bekeken worden. Via donkere wegen en ongeduldige Fransen bij stoplichten stonden we in het pikkedonker plaatjes te schieten van het er inderdaad mooi uitziende complex. Na nog een paar slingerwegen in het donker kwamen we gelukkig weer op bekendere brede en vooral verlichte wegen naar het hotel. Omstreeks 22:15 waren we hier terug. Achteraf was het toch een best volle dag geworden.